1학년 - 1학기 | 1학년 - 2학기 | 2학년 - 1학기 | 2학년 - 2학기 | |||
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* 양식조리실습Ⅰ ( Practice of Western Food I ) * 한식조리실습Ⅰ ( Practice of Korean Food I ) * 영어회화Ⅰ ( English Conversation I ) * 영양학 ( Nutrition Science ) * 조리이론 ( Culinary Theory ) * 식품위생학 ( food hygienics ) * 인간관계론 ( Human Relations ) |
*중식조리실습Ⅰ ( Practice of Chinese FoodⅠ ) * 일식조리실습Ⅰ ( Practice of Japanese Food I ) * 조리와와인 ( Cuisine and Wine ) * 식음료개론 ( Introduction to Food & Beverage ) * 식품학 ( Food Preparation Science ) * 음식문화의 이해 ( Understanding to Food & Culture ) * 식품및 조리원리 ( Principle of Cooking ) * 음악감상 ( Music Appreciation ) |
* 일식조리실습Ⅱ ( Practice of Japanese Food II ) * 중식조리실습Ⅱ ( Practice of Chinese FoodⅡ ) * 제빵실습Ⅰ ( Baking TechniquesⅠ ) * 식생활과 건강 ( Dietary life and Health ) * 주방설비론 ( Kitchen Equipment ) * 영작문Ⅰ ( English Composition I ) * 경영통계학 ( Business Statistics ) * 전산개론 ( Introduction to Computer Science ) |
* 창작조리실습 Ⅰ ( Practice of Creative CuisineⅠ ) * 창작조리실습 Ⅰ ( Practice of Creative Cooking Ⅰ) * 푸드스타일링기초 실습 ( Practice of Basic Food Styling ) * 음료칵테일실습 ( Practice of Beverage and Cocktail ) * 조리과학 ( Food Preparation Science ) * 외식산업창업 및 경영 ( Starting Business and Mgmt. of Foodservice ) * 경영학개론 ( Introduction to Business Management ) |
학기 | TOEFL Skills | Grammar | Conversation | Vocabulary &Reading | |
1학년 1학기 | Reading | Listening | 1.Verb & Tense - Present - Past - Future - Present/Past/Futre Perfect 2. Questions 3. Nouns/Pronouns 4. Prepositions |
Talk about Food |
1.Vocabulary - TOEFL - Kitchen 2. Reading - Culinary Fundamental |
-Reading Passages and Questions -Strategies for the Reading Section -Understanding Vocabulary in context | - Conversations and Questions, Lectures
and Questions - Strategies for the Listening Section - Listening for details | ||||
Speaking | Writing | ||||
-Independent speaking
tasks,
Integrated speaking
tasks -Strategies for the Speaking Section | -Independent Writing task, Integrated Writing task -Strategies for the Writing section |
학기 | TOEFL Skills | Grammar | Conversation | Vocabulary &Reading | |
1학년 2학기 | Reading | Listening | 1. Adjectives 2. Modals 3. Passive Voice 4. Gerunds and Infinitives |
Englishin Kitchen | 1.Vocabulary - TOEFL - Kitchen 2. Reading - Culinary Fundamental |
-Making Inferences -Determining Purpose -Recognizing Coherence -Summarizing Important Ideas | - Determining attitude
and Purpose - Making Inferences and Predictions | ||||
Speaking | Writing | ||||
-Independent Speaking - Stating and supporting a position -Evaluation Independent Speaking -Integrated Speaking: Connecting information Taking Notes | -Integrated Writing: Connecting Information Taking and using notes. Developing your responses. Sentence Structure |
학기 | TOEFL Skills | Grammar | Conversation | Vocabulary &Reading | |
2학년 1학기 | Reading | Listening | 1. Comparatives &
Superlatives 2. Relationships between ideas |
Cooking ShowDialog | 1.Vocabulary - TOEFL - Kitchen 2. Reading -Professional Cooking |
-Recognizing Paraphrases -Organizing Information | - Understanding
Function - Listening for Organization | ||||
Speaking | Writing | ||||
- Integrated Speaking: Delivering your response. Summarizing a problem - Evaluation Integrated Speaking | -Evaluating Integrated Writing -Independent Writing: Prewriting Unity and Coherence |
학기 | TOEFL Skills | Grammar | Conversation | Vocabulary &Reading | |
2학년 2학기 | Reading | Listening | 1. Clauses 2. Conditionals and Wishes |
Presentation | 1.Vocabulary - TOEFL - Kitchen 2. Reading -Professional Cooking |
Reading Practice Test | Listening Practice Test | ||||
Speaking | Writing | ||||
Speaking Practice Test | Evaluating the Essay |
1학년 - 1학기 | 1학년 - 2학기 | 2학년 - 1학기 | 2학년 - 2학기 | |||
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* 소스의 이론과 실제 |
* 가드망제 조리실습 * 실무영어 조리실습Ⅰ |
* 실무영어 조리실습Ⅱ * 파스타 마스터 실무실습 |
* 프랑스 디저트 조리실습 * 프렌차이즈 메뉴 개발실습 |
현장실습 및 체험학습 + 특강![]() * Food day 3회 * 매달 일일창업 * 토마스의 집 재능봉사 * 특급호텔산학실습 * HITE 공장 견학 * 학부단합한마음체육대회 |
경연, 대회, 공모전![]() * 대한민국국제요리대회 * 푸드앤 테이블박람회 * 한국음식관광박람회 전시대회 * 그외 각 지방요리대회 |
기타 외부활동![]() * 평생학습 박람회 * 장애인주관보호센터및삼성소리샘 조리재능봉사활동 * 각 지방 조리 관련 체험학습 * 외국대사관 의전 및 요리의전 * 직업박람회 참여 봉사 * 선배특강 |
해외연수* 미국 CIA 요리학교연수, 나파벨리 와인연수연수, 호주TAFE 학교연수, certificate 과정 해외연수, 영어단기연수 캠프 |
현장실습 및 체험학습 + 특강* Food day 2회* 매달일일창업 * 특급호텔미각투어(인터콘티네탈, 신라, 리츠, 하얏트, 힐튼, 롯데호텔 등) * 특급호텔산학실습 인터콘티네탈, 신라, 리츠, 하얏트, 힐튼, 롯데호텔 등 |
경연, 대회, 공모전* 향토식문화대회* WACS영쉐프요리대회 * 전국 떡 명장대회 * 슬로우푸드대회 * 전주 전국향토식문화대회 * FOOD & CAFE FESTIVAL * 홍콩국제요리대회 * 그외 각 지방요리대회 |
기타 외부활동* 각 지방 조리 관련 체험학습* 각 지역별 구청 및 주민센터 직업체험 봉사 * 직업박람회 참여 봉사 * 체육대회 * 영어강화를 위한 교내 영어가요제 * 선배특강 |
해외연수* 아랍에미리트연방7개국호텔연수 (버즈 알 아랍 호텔), 프랑스르꼬르동블루연수, certificate 과정 해외연수, 영어단기연수 캠프 |
현장실습 및 체험학습 + 특강* Food day 3회* 매달일일창업 * 학기별 자격증 특강 * 학기별 심화교육특강 * 에스코피에명사초청특강 l * KBS, SBS, MBC 등 방송 스텝 체험 |
경연, 대회, 공모전* 대한민국국제요리대회* 푸드앤 테이블박람회 * 한국음식관광박람회 전시대회 * 태국 국제요리대회 * 그외 각 지방요리대회 |
기타 외부활동* 평생학습 박람회* 장애인주관보호센터및삼성소리샘 조리재능봉사활동 * 각 지방 조리 관련체험학습 * 킨텍스스위트코리아 * 선배특강 * EK푸드 영쉐프요리대회 |
해외연수* 동남아시아 요리교육 및 특급호텔투어(베트남,캄보디아,미얀마, 태국,말레이시아,싱가포르,필리핀), certificate 과정 해외연수, 영어단기연수 캠프 |
현장실습 및 체험학습 + 특강* Food day 2회* 매달일일창업 * 특급호텔산학실습 인터콘티네탈, 신라, 리츠, 하얏트, 힐튼, 롯데호텔 등* 에스코피에 명사초청특강 II |
경연, 대회, 공모전* 향토식문화대회* WACS영쉐프요리대회 * 전국 떡 명장대회 * 슬로우푸드대회 * 전주 전국향토식문화대회 * FOOD & CAFE FESTIVAL * 프랑스국제요리대회 * 그외 각 지방요리대회 |
기타 외부활동* 코엑스카페쇼(2014)* 선배특강 * 졸업작품전시회 |
해외연수* 이탈리아 icif요리학교연수* certificate 과정 해외연수 영어단기연수 캠프 |
1학년 - 1학기 | 1학년 - 2학기 | 2학년 - 1학기 | 2학년 - 2학기 | |||
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* 한식조리기능사 * 양식조리기능사 * 중식조리기능사 * 일식조리기능사 * 복어조리기능사 * 제과조리기능사 * 제빵조리기능사 |
* 조주기능사 * 조리산업기사 (한식, 양식, 중식, 일식, 복어) * 식품산업기사 * 조리기능장 * EK글로벌조리교육및메뉴개발수료 1급 |
* 식위생관리사 * 출장요리사 * 아동요리지도사 * 한국푸드코디네이트자격증 * 화훼기능사자격증 * EK글로벌조리교육및메뉴개발수료 2급 * 편식지도자 자격증 |
* 풍선아트3급자격증 * 포장디자인 자격증 * 컨벤션연회사 2급자격증 * 외식경영지도사 2급 자격증 |
※ 학교 사정에 따라 변동 가능합니다. |
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